Acélmegmunkálás

Az acél a legszélesebb körben használt anyag, nyersanyagként vagy ipari alkatrészek alkotóelemeként, különösen az autóiparban. Új, javított mechanikai tulajdonságokkal rendelkező acéltípusok állnak rendelkezésre, mint például az eloxált acél, szénacél, rozsdamentes acél, és a Gravotech megoldásainkkal könnyen megjelölhetők, azonosíthatók, nyomon követhetők.

A Gravotech széleskörű tapasztalattal rendelkezik az acélgravírozás területén, és szakértelmével segít megtalálni az Ön igényeinek leginkább megfelelő jelölési megoldást.

Különféle jelölési módok állnak rendelkezésre:

    • Fiber jelölés

Az acél lézergravírozása az alkatrésszel való érintkezés nélkül történik, és nem igényel elő-/utókezelést.
Az eredmény egy tartós, ellenálló, nagy kontrasztú jelölés, nagy felbontású felülettel és az acél károsodása nélkül. A legnyersebb acéltól a legcsiszoltabb acélig az acéllézergravírozók rugalmasak, és számos jelölési lehetőséget, gravírozást, maratást és lágyítást kínálnak. Ez az ideális technológia nagy sebességű jelöléshez és felületgravírozáshoz acélon.

    • CNC vezérlésű gravírozóberendezések

A mechanikus technológia keményfém vagy gyémánt hegyet használ, hogy tartós jelölést helyezzen el közvetlenül a legkeményebb acélokon (62 HRC-ig), hosszú élettartammal. Ellentétben a pontokkal, a hegy nem vibrál, hanem végigcsúszik a felületen, így az eredmény élesebb. Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy nagyon csendes a nagy rezonanciájú acél alkatrészeken, például csöveken, lemezeken.

A maróegység forgatható, a forgógravírozás vágószerszámmal történik, a nagy sebességű orsónak köszönhetően szeletenként forgatva és eltávolítva az anyagot.

Az eredmény egy tartós és mélyen gravírozott szöveg, szám vagy logó. Fúráshoz vagy könnyű maráshoz is használható.

    • Karcoló és pontbeütős berendezések

A direkt alkatrészjelölés a pontszerű jelöléssel egy keményfém tollal történik, amely érintkezésbe kerül a felülettel és deformálja az anyagot, köszönhetően az egymás után következő ütéseknek, amelyek a végső jelölést alkotják.
Az eredmény egy olvasható, ellenálló, tartós jelölés, amelyet alkalmazhatunk a kezelés előtt és után is (festés, horganyzás, stb.). Ideális ipari környezetben, bármely acélalkatrész azonosításához és nyomon követéséhez. Gyors és megbízható jelölési megoldás.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az Ön Adatai és Kérdése

12 + 15 =