Acélmegmunkálás

Az acél a legszélesebb körben használt anyag, nyersanyagként vagy ipari alkatrészek alkotóelemeként, különösen az autóiparban. Új, javított mechanikai tulajdonságokkal rendelkező acéltípusok állnak rendelkezésre, mint például az eloxált acél, szénacél, rozsdamentes acél, és a Gravotech megoldásainkkal könnyen megjelölhetők, azonosíthatók, nyomon követhetők.

A Gravotech széleskörű tapasztalattal rendelkezik az acélgravírozás területén, és szakértelmével segít megtalálni az Ön igényeinek leginkább megfelelő jelölési megoldást.

Különféle jelölési módok állnak rendelkezésre:

    • Fiber jelölés

Az acél lézergravírozása az alkatrésszel való érintkezés nélkül történik, és nem igényel elő-/utókezelést.
Az eredmény egy tartós, ellenálló, nagy kontrasztú jelölés, nagy felbontású felülettel és az acél károsodása nélkül. A legnyersebb acéltól a legcsiszoltabb acélig az acéllézergravírozók rugalmasak, és számos jelölési lehetőséget, gravírozást, maratást és lágyítást kínálnak. Ez az ideális technológia nagy sebességű jelöléshez és felületgravírozáshoz acélon.

    • CNC vezérlésű gravírozóberendezések

A mechanikus technológia keményfém vagy gyémánt hegyet használ, hogy tartós jelölést helyezzen el közvetlenül a legkeményebb acélokon (62 HRC-ig), hosszú élettartammal. Ellentétben a pontokkal, a hegy nem vibrál, hanem végigcsúszik a felületen, így az eredmény élesebb. Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy nagyon csendes a nagy rezonanciájú acél alkatrészeken, például csöveken, lemezeken.

A maróegység forgatható, a forgógravírozás vágószerszámmal történik, a nagy sebességű orsónak köszönhetően szeletenként forgatva és eltávolítva az anyagot.

Az eredmény egy tartós és mélyen gravírozott szöveg, szám vagy logó. Fúráshoz vagy könnyű maráshoz is használható.

    • Karcoló és pontbeütős berendezések

A direkt alkatrészjelölés a pontszerű jelöléssel egy keményfém tollal történik, amely érintkezésbe kerül a felülettel és deformálja az anyagot, köszönhetően az egymás után következő ütéseknek, amelyek a végső jelölést alkotják.
Az eredmény egy olvasható, ellenálló, tartós jelölés, amelyet alkalmazhatunk a kezelés előtt és után is (festés, horganyzás, stb.). Ideális ipari környezetben, bármely acélalkatrész azonosításához és nyomon követéséhez. Gyors és megbízható jelölési megoldás.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az Ön Adatai és Kérdése

7 + 12 =