A Gravograph gyár


A GRAVOGRAPH története 1947-ben New Yorkban kezdődött. Kilenc évvel korábban, 1938-ban Norbert Schimmel kifejlesztette az első pantográfot, és még ebben az évben megalapította cégét, a New Hermest. 1947-ben egy francia mérnök, Marcel Vitoux, barátjával az utcán sétálva egy ékszerbolt kirakatában meglátta a pantográfot gravírozni.

Egy régi problémára talált ebben megoldást, nevezetesen, hogy hogyan lehet egyénivé tenni a nagy tömegben előállított termékeket. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy Vitoux francia cége és az amerikai New Hermes, amely az Egyesült Államokban a kis méretű, egyszerű gravírozógépek vezető gyártója volt, 1950-ben megalakítsa 50-50 százalékos aránnyal a GRAVOGRAPH-ot. Ez az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző volt, hiszen a New Hermes segítséget kapott tengerentúli értékesítéseihez, a Vitoux cég pedig átvehette azt a technológiát, amellyel a bonyolult műveletek könnyen kezelhető és időtakarékos gyártási folyamattá váltak.

A hálózat első képviseletei Angliában és Belgiumban alakultak, mára már 5 földrészen közel 52 országában működik GRAVOGRAPH képviselet. Időközben, 1985-ben, az addigi 50 százalékos tulajdonos New Hermes a GRAVOGRAPH INDUSTRIE INTERNATIONAL (GII) csoport tagja lett. A GRAVOGRAPH fejlődése az eltelt 77 év alatt töretlen volt. A gravírozógépek, kiegészítő berendezések és alapanyagok újabb és újabb generációját fejlesztették ki.

Hírek, akciók